Den ufullstendige Trollatraversen

Den fullstendige Trollatraversen var målet; altså Sørøsthjørnet på Skarfjell og så fortsette med Trollatraversen.

August lakker mot enden, og lange lyse sommernetter er en tilbakelagt tid. Ingen av oss har gått verken Sørøsthjørnet eller Trollatraversen før, med unntak av det lille vi fikk med oss i januar. Det kommer til å ta mer enn èn dag, så vi pakker med tanke på en overnatting underveis.

Nydelig værmelding for fredag. Lørdagen derimot ser ikke bra ut; krysser fingrene for at meteorologene modererer seg angående regnet.

Start fra parkeringsplassen i Innerdalen like etter daggry fredag. Syklene parkeres ved Innerdalshytta, og vi marsjer videre på stien opp mot Giklingdalen. Innsteget på Sørøsthjørnet tre og en halv time senere.

Fin klatring og moderat vanskelighetgrad, om enn litt mye løse stenblokker oppover Sørøsthjørnet. Femtenmetershammeren skiller seg imidlertid ut både i bratthet og vanskelighetsgrad, men SP leder opp i fin stil. For andremann; med utstyr for overnatting, og mat for et par dager er sekken tung nok til at pumpen melder seg på den korte lengden. 

Roter litt med videre veivalg, og før vi topper ut på Sydtoppen er det langt på dag. Følger ryggen over til Midttoppen. Stortoppen på Skarfjell ser uinntakelig ut, men fremstår heldigvis snillere når vi nærmer oss. 

Enklere klyving bortover eggen i retning Nore Trolla. Et par rappeller, men ellers flyter det på. Mørket innhenter oss rett før Snøskar. I fall værmeldingen slår til har vi med et yttertelt som beskyttelse. Får satt opp teltet på en eksponert hylle, og vi kommer oss inn i skaret og får hentet snø til smelting.

Lett søvn utover natta. Helsport Ringsting Superlight, er staselig å ha med så lenge det ligger i sekken, men i vindrossene som kommer utover natta er vi heller skeptisk.

Vinden avløses etterhvert av regn som varer utover morgenen. I glipen under teltduken kan vi se ned på skydekket som ligger mellom oss og dalen et sted der nede. Frokost. Ut på formiddagen kommer nedbøren som sludd. Ingenting tyder på at meteorologen tok feil. Tiden har gått i fra oss; bailen er et faktum.

Smått skuffet bryter vi leir og begir oss på vei hjemover. Følger snørenna ned Snøskar et stykke og traverserer deretter noe nordover på snøfeltene før vi kommer oss ned i høyde med innsteget på Sørøsthjørnet.

Været er bedre i lavlandet, men Store Trolla ligger fortsatt innsvøpt i skyer. En kraftig regnskur overfaller oss på siste etappen ned fra Innerdalshytta og bekrefter at bail var det riktige valget. Det kommer vel flere anledninger..
Skarfjell og Trolla


Søre Trolla, Store Trolla, Nore Trolla, Skarfjell
Sørøsthjørnet på Skarfjell

Stortoppen på Skarfjell og ryggen mot Nore Trolla

Camp ved Snøskar

3 kommentarer:

  1. Bail er fett det åsså. Kult å se bildene. Grynningen løp over fredan (tror jeg det var). Brukte visst seks timer fra innsteget på Skarfjell til Hoåsnebba. Men Knutsen har fortsatt rekorden på 8:15 Klubhytte til Klubhytte.

    Ps: Er dere ikke med i NTK da? Sparer anmarsj lzm.

    AA

    SvarSlett
  2. Fire korstog til Trolla...

    KP

    SvarSlett
  3. Tok turen innom klubhytta på tur ned, og ble fortalt om han som hadde gått turen på seks timer på fredag. Tok det da for gitt at det var den korte varianten fra Snøskar. Respekt.

    SvarSlett